Brak produktów
Szukaj
Ajurwedyjskie danie z ekologicznego ryżu, gotowa mieszanka. Ajurwedyjski gulasz dla miłośników warzyw - szybki i łatwy do przygotowania.
W Indiach według tradycji ajurwedyjskiej Kitchari to smaczny, sycący i jednocześnie lekkostrawny obiad lub kolacja.
Ajurweda uważa Kitchari za idealną formułę na lekki, pełnowartościowy i sycący posiłek.
Dlatego na różnych festiwalach i seminariach jogi ten posiłek jest bardzo popularny i sprawdzony.
Kitchari można uszlachetniać świeżymi warzywami, takimi jak groszek czy kalafior. Mango lub ananas nadadzą Kitchari owocową, egzotyczną nutę.
Przygotowanie:
Porcję kitchari (80 g) zalać wrzącą wodą (ok. 300 ml), przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez 20-30 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać sól i masło lub ghee według uznania.
Składniki:
Ryż Basmati * (47%), fasola mung * (23,5%), kokos * (5,9%), papryka *, winogrona *, daktyle * (4,4%), pomidor *, brokuły * (2,9%), trybula *, kurkuma *, kminek *, pieprz czarny *, pippali * (pieprz długi), imbir *, kolendra *.
* z kontrolowanych upraw ekologicznych
Zawartość: 240 g (ok. 3 porcje po 80 g)