Fasola Mung BIO Moong Dal Chilka 1kg Cosmoveda połówki

2941
Cosmoveda
Nowy
Produkt niedostępny

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

36,26 zł

Dodaj do listy życzeń

Połówki fasoli mung do klasycznych potraw indyjskich. Wysokie źródło białka i błonnika.

Więcej szczegółów

Fasola mung  to wysokiej jakości roślina strączkowa używana w kuchni indyjskiej, azjatyckiej i ajurwedyjskiej. fasolka mapodzielone ziarna bez skórki, które charakteryzują się jasnożółtą barwą od środka. Ziarna fasoli mung są łatwe do przyrządzenia. Aromatyczny  łączy się harmonijnie z klasycznymi potrawami typu masala lub z ryżem basmati.

 Fasola mung jest niezwykle ceniona ze względu na wysoką zawartością białka.

Równoważy dosze. Jest lekkostrawna więc może jeść ją każdy.

Sposób przygotowania: Fasolę zalać świeżą wodą i gotować 30-45 minut.

Skład: Obrane i podzielone ziarna  fasoli mung * (* z upraw certyfikowanych)