Brak produktów
Szukaj
Kanchanara Guggulu jest zalecana wg. literatury ajurwedyjskiej szczególnie dla kobiet.
Jego indyjska nazwa „Guggulu” oznacza „to, co chroni przed chorobami”. W tradycji ajurwedyjskiej żywica Guggulu jest bardzo ceniona za gorzki, ostry, słodki i cierpki smak, który równoważy wszystkie trzy dosze.
Guggul jest żywicą podobną do gumy mirry indyjskiej (nazwa botaniczna: Commiphora mukul). Już w starożytnym Rzymie Guggul był doceniany i sprowadzany z Indii. Żywicę Guggul tradycyjnie uzyskuje się przez wycięcie pnia drzewa balsamicznego lub mirry.
Ayurveda docenia żywicę o jej gorzkim, ostrym, słodkim i cierpkim smaku, jakim jest Rasayana, która może zredukować i zrównoważyć wszystkie trzy dosze. Guggul jest szczególnie polecany w przypadku nierównowagi Vata i Kapha Doshas.
Składniki:
Najniższe / najwieksze zalecane dzienne spożycie (3/6 kapsułek):
Balsamodendron mukul (Guggul) 694/1388 mg,
Bauhinia variegate (Kanchanara) 334/668 mg,
Ghee (klarowane masło z mleka krowiego) 111/223 mg,
Emblica officinalis (Amalaki) 66/133 mg,
Terminalia belerica (Bibhitaki) 66 / 133 mg,
Terminalia chebula (Haritaki) 66/133 mg,
Piper longum (Pippali) 33/66 mg,
Crataeva nurvala 33/66 mg,
Zingiber officinale (imbir) 33/66 mg,
Piper nigrum (czarny pieprz) 33/66 mg ,
Elettaria cardamomum (kardamon) 8/16 mg,
Cinnamomum tamala 8/16 mg,
Cinnamomum zeylanicum (Ceylon cynamon) 8/16 mg,
hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka roślinna).
Zawartość: 60 tabletek (36 g) z kontrolowanej uprawy organicznej.
Sposób dawkowania:
Dla dorosłych: 1-2 kapsułki 3 razy dziennie z ciepłą wodą
Pochodzenie:
Rolnictwo spoza UE (Indie)
Producent:
Maharishi Ayurveda Europe B.V.
Pasta do Zębów BIO Ziołowa 75 ml Apeiron Auromere aż 24 ajurwedyjskie...
Herbata Pukka Imbir & Galangal/Three Ginger 20 torebek Pukka
Tradycyjne mydło Aleppo 200g 5% oleju laurowego 95% oliwy z oliwek Saryane
Amalaki Owoce Amli 60 kapsułek Organic India (Suplement diety) żródło witaminy C
Stożkowe Kadzidła Orientalne Nag Champa 12 sztuk rożków Satya Sai Baba