Tulsi Święta Bazylia 60 tabletek 30g Maharishi Ayurveda

5429
Maharishi
Nowy
Produkt dostępny. Wysyłka natychmiast.

59,61 zł

Ilość:

Dodaj do listy życzeń

Tulsi w Indiach uznawana jest jako "Królowa Ziół". Stosowana w Indiach od ponad pięciu tysięcy lat jako balsam leczniczy dla ciała, umysłu i ducha. 

Tulsi daje niesamowite korzyści zdrowotne. Wspiera zdrowie układu oddechowego - funkcjonowanie płuc i oskrzeli.

Więcej szczegółów

Przede wszystkim zmniejsza stres, wzmacnia odporność przed infekcjami, łagodzi stany zapalne oraz eliminuje toksyny z organizmu ułatwiając przy tym trawienie.

Ponadto zawiera antyoksydanty, witaminy A i C oraz inne składniki odżywcze, które wpływają pozytywnie na nasz organizm i pomagają zwalczać wolne rodniki. Pomaga zredukować poziom ama (toksyny)

Tulsi, znana również jako „Święta Bazylia”, była używana przez wiele kultur na całym świecie od tysięcy lat. Opisana w Wedach jako najświętsza święta roślina, była tradycyjnie używana w ceremoniach religijnych i formułach ajurwedycznych. Nazywany „cudownym ziołem” jest częstym składnikiem ajurwedyjskiego syropu gardłowego, który łagodzi sporadyczny kaszel.

Tulsi jest ostra, gorzka, lekka, wytrawna i posiada właściwości rozgrzewające.

Równoważy dosze Kapha i Vata (typy ciało-umysł), ale może nieznacznie zwiększyć doszę pitta. Organiczne Tulsi ma określone korzyści dla układu oddechowego lub pranavaha srotas.

Jego właściwości rozgrzewające i ostre pomagają upłynnić śluz, dzięki czemu jest korzystny w przypadku sporadycznego kaszlu, zatoru układu oddechowego i przynosi ukojenie w naturalnej reakcji organizmu na alergeny.

W połączeniu z miodem i sokiem działa dobrze na czkawkę.

Dawkowanie: 

Dla dorosłych: 1 tabletka 2 x dziennie, popijając wodą.

Zalecane dzienne spożycie (2 tabletki dziennie): 960 mg bazylii szerokolistnej.

W jednej tabletce znajduje się 480mg ekstraktu z całej rośliny Tulasi (Ocimum sanctum) co stanowi 28.8 g w opakowaniu i 1.2g. wypełnienia proszkiem z tapioki.

Składniki:

96% Tulasi (Ocimum sanctum) (cała roślina), skrobia (tapioka).

Substancje pomocnicze w przetwarzaniu: Tapioka