Brak produktów
Szukaj
Jedna z najstarszych przypraw świata.
Aromatyczna i ciepła nuta uatrakcyjni każde danie.
Już starożytni Grecy i Rzymianie cenili jej wartość. Dbając o higienę jamy ustnej Starożytni Egipcjanie żuli nasiona kardamonu, podczas gdy Grecy i Rzymianie używali go jako perfumy.
Kardamon pochodzi ze wschodu, gdzie rośnie dziko w południowych lasach Indii. Dziś uprawia się ją na Sri Lance,w Gwatemali, Tanzanii i Brazylii.
Kardamon pasuje do słodyczy, ciast i potraw mlecznych.
W Indiach i krajach arabskich używany jest do dań z ryżem i potraw z curry.
Popularne zastosowanie odnajduje w klasycznych kawach i herbatach.
Indyjski kardamon należy do najbardziej aromatycznej odmiany tej przyprawy.
Smak kardamonu jest ciepły, z kamforowo-cytrynową nutką.
Zastosowanie:
Wykorzystywany jest również w przypadku problemów trawiennych.
Składniki: Kardamon zielony mielony * (* z upraw ekologicznych).
Masa netto: 70 g
Dostępne również:
CZARNY KARDAMON ziarna BIO 18g Cosmoveda
Zielony Kardamon ORGANICZNY Cały 20g Cosmoveda
Organiczny Jagger Ajurwedyjski Cukier Trzcinowy 400g Cosmoveda
BIO KARELA Gorzki Melon Cukrzyca 80 kapsułek suplement diety Cosmoveda
Sugar Balance 60 kapsułek Organic India - Suplement diety dla diabetyków
Pasta do zębów Ayurdent Classic z neem miętą i goździkiem 75 ml PREMIUM...
BIO Cynamon z Cejlonu 80g Cosmoveda (nowe szklane opakowanie)