Brak produktów
Szukaj
Triphala to unikalna kompozycja, składająca się z trzech niezwykłych owoców: Bibhitaki, Haritaki oraz Amalaki. W ajurwedzie ceniona jest jako naturalny sposób na oczyszczanie ciała, wspomaganie procesu trawienia oraz dbałość o regularne wypróżnienia. Jej właściwości znane są od wieków, a wpływ na organizm człowieka uznawany za korzystny przez wielu miłośników zdrowego stylu życia.
Zalecane spożycie: Triphalę najlepiej stosować jako dodatek do potraw w ilości 6-7 g (co odpowiada około 2 łyżeczkom dziennie) bądź wzbogacać nią filiżankę herbaty, dodając pół łyżeczki (2 razy dziennie). Produkt nie jest wskazany dla kobiet w ciąży, karmiących piersią, ani dla osób z nadczynnością tarczycy. Warto pamiętać, że regularne spożywanie triphali może przyczynić się do poprawy ogólnego samopoczucia i lepszej równowagi organizmu.
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z daleka od bezpośrednich promieni słonecznych. Tylko takie warunki przechowywania zapewnią triphali dłuższą świeżość i zachowanie jej cennych właściwości.
Skład: 100% Amalaki Fruit Powder (Phyllanthus Emblica), 33,3% Haritaki Fruit Powder (Terminalia Chebula), 33,3% Vibhitaki Fruit Powder (Terminalia Bellirica).
Wyprodukowano w Indiach.