Szukaj

Partners
payment logos: przelewy24, blik, pocztex, dpd, inpost, paczkomaty, zaufane opinie ceneo

BIO Ghee masło klarowane 500g Cosmoveda do smażenia w wysokiej temperaturze

BIO Ghee - masło klarowane 500g Cosmoveda - do smażenia w wysokiej temperaturze Zobacz większe
1644
Cosmoveda
Nowy

Ostatnie egzemplarze!

Produkt dostępny. Wysyłka natychmiast.

59,38 zł

Ilość:

Dodaj do listy życzeń

Idealne do gotowania, pieczenia, gotowania na parze, smażenia, lekkiego przysmażania przypraw, a także wzbogacania indyjskich potraw. Lekkostrawna alternatywa dla masła, oleju i tłuszczu.

Więcej szczegółów


Ghee Cosmoveda to zdrowe masło klarowane - powstałe wskutek usunięcia białka i innych substancji tak, że pozostaje 
czysty tłuszcz, który nie uwalnia już szkodliwych substancji w wyniku podgrzania.

 
Jest ważnym elementem diety ajurwedyjskiej ze względu na bogaty wachlarz zastosowań
 - można dodać je do ciepłego mleka, roztopić i polać gotowane warzywa, usmażyć jajecznicę, placki wegetariańskie, naleśniki czy mięsne kotlety oraz uzywac do głębokiego smażenia.
 
Ghee nadaje przygotowanym potrawom charakterystyczny pyszny, maślany smak a jego olbrzymią zaletą jest to, że w podgrzanym nawet do bardzo wysokiej temperatury nie powstają szkodliwe substacje wskutek spalania i ghee nie przypala się tak jak zwykłe masło.
 
Ghee stymuluje trawienie, pomaga ograniczyć nadmiar kwasów w żołądku, dostarcza witamin A, D, E i K a także zawiera przeciwutleniacze i łatwo przyswajane kwasy tłuszczowe oraz usprawnia lipidowy trasport międzykomórkowy.

Masło klarowane (Ghee), zwane często złotem kuchni ajurwedyjskiej - używane jest na co dzień do przygotowywania potraw i pielęgnacji ciała, ale również ma specjalne znaczenie podczas hinduistycznych ceremonii religijnych i przypisuje mu się szczególne właściwości prozdrowotne.
 
Opis producenta:
 
Ghee Cosmoveda - Idealne do gotowania, pieczenia, gotowania na parze, smażenia, lekkiego przysmażania przypraw, a także wzbogacania indyjskich potraw. Lekkostrawna alternatywa dla masła, oleju i tłuszczu.

Według ajurwedy Ghee wzmacnia Agni (ogień trawienny).

Ghee Cosmoveda uwydatnia smak ajurwedyjskich i indyjskich potraw.

W ajurwedzie Ghee jest postrzegane jako nektar życia i złoto ajurwedyjskiej kuchni. 

Ghee stymuluje ogień trawienny (Agni) u jest podporą ciała w tworzeniu Ojas (istoty życia).
 
Zawiera:
masło - produkt rolnictwa ekologicznego

 
Nie zawiera:
barwników, konserwantów, mlecznych protein ani laktozy.
 
Przechowywać w chłodnym miejscu.